thuisinnieuws

Di
10/12

Sprookjesachtig ballet bij DOK6 Cinema - The Nutcracker - donderdag 12 december

Geniet bij DOK6 Cinema van de mooiste opera's en avondvullende balletten rechtstreeks vanuit het Royal Opera House / Covent Garden te Londen.

Donderdag 12 december is er de immer populaire Kerstfavoriet voor het hele gezin, Tchaikovsky's De Notenkraker - The Nutcracker. Al bij de eerste noten van Tchaikovsky’s ouverture van de Notenkraker hangt er een sfeer van mysterie en magie in het theater. Deze schitterende productie van Peter Wright is klassiek ballet op z’n best. Heel toegankelijk en daarbij een verrukkelijk schouwspel met voor ieder wat wils.

De Notenkraker speelt zich af over twee schitterende bedrijven. Bij het eerste bedrijf is het Kerstavond en wij worden meegenomen naar een feestje waar Drosselmeyer de jonge Clara een notenkrakerpop geeft - het begin van een nacht waarin een magisch roeiende kerstboom, een veldslag van  speelgoedsoldaten waar de Muizenkoning en zijn leger muizen wordt verslagen, een onbesuisde pas de deux waarin Clara en Hans Peter elkaar ontmoeten en hun triomf vieren voor ze in een betoverende sneeuwstorm verdwijnen. Het tweede bedrijf neemt het jonge stel mee naar het Rijk van de Suikertaartfee met haar knappe prins en haar schitterende hof in een serie wervelende dansen.

De zaal gaat 15 minuten voor aanvang van de voorstelling open en dan begint direct het voorprogramma live vanuit het Royal Opera House in London.

Kijk voor informatie en voor het verdere opera & balletprogramma op de website van DOK6.